Yleistä laivasuunnittelijoiden rekrytointikoulutuksesta

Laivasuunnittelijoiden rekrykoulutus kouluttaa uusia työntekijöitä laivateollisuuden palvelukseen. Koulutus kestää noin neljä kuukautta lokakuusta 2019 helmikuuhun 2020 ja se pidetään Turussa. Tänä aikana koulutukseen valittu oppii laivasuunnittelun aakkoset, ja koulutuksen päätyttyä hakijan on tarkoitus saada työsopimus hänet valinneen yrityksen kanssa. Koska kyseessä on rekrykoulutus, hakijan tulee olla työttömänä tai työttömyysuhan alaisena.                                                                                                                         

Tässä laajudessaan koulutus on järjestetty aiemmin vuosina 2017 ja 2018, ja lähes kaikki koulutukseen valitut saivat koulutuksen päätyttyä työsopimuksen yrityksen kanssa joka heidät oli koulutukseen valinnut.

Koulutuksen järjestää Coastal Training Center Oy, ja se on suunniteltu sekä toteutettu uusia työntekijöitä rekrykoulutuksella hakevien yritysten kanssa. Yhteistyössä ovat myös Turun ammatti-instituutti ja Turun Aikuiskoulutuskeskus, jotka tarjoavat opetustilat sekä verkko-oppimisympäristön, sekä TE-palvelut ja ELY-keskus.

Koulutuksen sisältö

Tarjoamme suuntaumisvaihtoehdot kolmeen eri koulutusdisipliiniin koneisto- ja runkosuunnittelijoille, LVI- ja sisustussuunnittelijoille sekä laivasähkösuunnittelijoille.

Koulutukseen sisältyy seitsemän viikon teoriaosuus, ml. teoriaa, harjoitteita ja ohjelmistokoulutusta sekä reilu 2 kuukautta kestävä työharjoitteluosuus yrityksessä. Teoriaopinnot ovat täysiä opiskelupäiviä klo 8:30-15:45. Harjoitteluaika työpaikoilla sovitaan yrityksen kanssa, ja yleensä se on tarkoittanut normaalia toimistotyöaikaa.

Kouluttajat ovat alansa ammattilaisia ja tulevat suurelta osin yrityksistä jotka hakevat rekrykoulutettavia

.          

Aikataulu (päivämäärät voivat vielä muuttua hieman)

  • Elokuu 2019 – hakuaika koulutukseen (hakulinkit tulevat myöhemmin)
  • Syyskuu 2019 – yrityshaastattelut
  • 14. lokakuuta 2019 – teoriakoulutus alkaa
    • 2 viikkoa kestävä yleinen ja yhteinen osuus
    • 5 viikkoa kestävä disipliinikohtainen osuus
  • 2. joulukuuta 2019 – harjoittelu yrityksissä alkaa
  • 28. helmikuuta 2020 – rekrykoulutus päättyy.


Tarkempia hakuohjeita päivitetään sivuillemme kesällä.