Tietoa koulutuksesta

Yleistä laivasuunnittelijoiden rekrytointikoulutuksesta

Laivasuunnittelijoiden rekrykoulutus kouluttaa uusia työntekijöitä laivateollisuuden palvelukseen. Kyseessä ei ole harjoittelu, vaan tarkoitus on saada uusia työntekijöitä yrityksiin jotka valitsevat harjoittelijat. Koulutus kestää 14.10.2019-22.2.2020 ja se pidetään Turussa. Tänä aikana koulutukseen valittu oppii laivasuunnittelun aakkoset, ja koulutuksen päätyttyä hakijan on tarkoitus saada työsopimus hänet valinneen yrityksen kanssa. Koska kyseessä on rekrykoulutus, hakijan tulee olla työttömänä tai työttömyysuhan alaisena.                                                                                                           

Tässä laajudessaan koulutus on järjestetty aiemmin vuosina 2017 ja 2018, ja lähes kaikki koulutukseen valitut saivat koulutuksen päätyttyä työsopimuksen yrityksen kanssa joka heidät oli koulutukseen valinnut.

Koulutuksen järjestää Coastal Training Center Oy Turun aikuiskoulutuskeskuksen sekä Turun ammatti-instituutin kanssa, ja se on suunniteltu sekä toteutettu uusia työntekijöitä rekrykoulutuksella hakevien yritysten kanssa. Läheisessä yhteistyössä ovat myös TE-palvelut ja ELY-keskus.

Koulutuksen sisältö

Tarjoamme suuntaumisvaihtoehdot kolmeen eri koulutusmoduuliin, jotka ovat koneisto- ja runkosuunnittelijoille, LVI- ja sisustussuunnittelijoille sekä laivasähkösuunnittelijoille.

Koulutuksen järjestäjätahoista huolimatta kyseessä ei ole toisen asteen koulutus tai ammatillinen peruskoulutus. Suurimmalla osalla valituista on jo korkeakoulututkinto, yleensä tekniikan alalta. Ks. lisää vaatimuksista  UKK/FAQ -sivulta.

Koulutukseen sisältyy seitsemän viikon teoriaosuus, ml. teoriaa, harjoitteita ja ohjelmistokoulutusta sekä noin 2 kuukautta kestävä työharjoitteluosuus yrityksessä. Teoriaopinnot ovat täysiä opiskelupäiviä klo 8:30-15:45. Harjoitteluaika työpaikoilla sovitaan yrityksen kanssa, ja yleensä se on tarkoittanut normaalia toimistotyöaikaa.

Kouluttajat ovat alansa ammattilaisia ja tulevat suurelta osin yrityksistä jotka hakevat rekrykoulutettavia

 

Aikataulu (päivämäärät voivat vielä muuttua hieman)

  • Hakuaika 17.6.2019-2.9.2019
  • Haastateluita voidaan pitää 19.8.2019 alkaen
  • 14. lokakuuta 2019 – teoriakoulutus alkaa
    • 2 viikkoa kestävä yleinen ja yhteinen osuus
    • 6 viikkoa kestävä disipliinikohtainen osuus
  • 9. joulukuuta 2019 – harjoittelu yrityksissä alkaa
  • 22. helmikuuta 2020 – rekrykoulutus päättyy.